Praktijk voor Energetische Therapie

Vrijheid

Gisteren heb ik mijn laatste werkdag gehad op Bronlaak. Ik heb een mooi jaar daar gehad. Waarin ik vooral voor mezelf heel wat inzichten gekregen heb.

1 van die inzichten ging over vrijheid. Ik ben erachter gekomen dat ik vrijheid wil ervaren in alles wat ik doe. En dat zette me dan ook weer meteen aan het denken. Want wat is dat dan 'vrijheid' En hoe kan het dat ik er naar verlang, hoewel ik toch echt niet gevangen zit en in heel veel keuze's gewoon zelf kan maken...... 

Ik kom al vrij snel tot de conclusie dat het een gevoel is dat je ervaart. Een gevoel van vrijheid over een bepaald onderwerp. Voor mij heeft die gevoel van vrijheid, op dit moment te maken met de manier waarop ik mijn dagelijkse bezigheden indeel. 

Ik ben vanaf maandag als flexmedewerker bij ORO in dienst. Dat houdt in dat ik grotendeels zelf mijn rooster kan bepalen. Ik kan zoveel of zo weinig werken op de momenten die ik zelf kan kiezen.

Dit geeft me de mogelijkheid om er voor mijn gezin te zijn of extra aandacht aan mijn opleiding te geven, of energetische behandelingen te geven of extra tijd voor mezelf te hebben op de momenten die ik belangrijk vind. Zonder dat ik vast zit aan een van tevoren bepaald rooster. Voor mijn geeft dat het ultieme gevoel van vrijheid. 

Toch besef ik me ook heel goed dat het heel makkelijk klinkt; vrijheid is een gevoel dat je ervaart.... Want hoe zit het dan als je lijkt vast te zitten in een baan waar je niet gelukkig bent, een gezin dat veel aandacht vraagt. Dat de druk op je schouders steeds groter lijkt te worden, en dat dit je de ruimte ontneemt. De ruimte die je nodig hebt om een gevoel van vrijheid te kunnen ervaren...

Misschien is het dan zo dat je het ervaart alsof er geen eigen keuze's gemaakt kunnen worden.... Zoeken we het dan niet te groot??

En ja ik weet het, iets met de beste stuurlui enzo. Want ik heb ook regelmatig in die situatie's gezeten. Situaties waarin ik voor mijn gevoel vast zat in een bepaald patroon. Nee ik was 3 jaar geleden niet gelukkig op mijn werk, maar tja, wat ging ik dan anders doen? Hoe zat het dan met alle vertrouwde zekerheden... Kon ik die wel allemaal opgeven. Werk is toch een behoorlijk belangrijk stukje in ons leven. Ik had alleen totaal geen gevoel van vrijheid. Ik had het idee dat ik geleefd werd door mijn baan en het rooster dat daarbij hoorde. 

Ik had graag gewild dat ik toen het vermogen had gehad om het om te draaien. Om in te zien dat ikzelf degene ben die in controle is over mijn gevoel. Dat het aan mij is om een gevoel te ervaren en dan te beslissen hoe ik ermee omga. Blijf ik er tegen aan schoppen, dan wordt het niet minder. En wat nog belangrijker is ik leg het allemaal buiten mezelf. 

En dat is zo zonde. Het is zonde dat we onszelf zoveel misgunnen. We zijn geen slachtoffers. We zijn hele mooie wezens, met een eigen regie. De keuze hoe we met situaties omgaan ligt altijd nog bij onszelf. Veel situaties kunnen we niet veranderen, lijken ons te overkomen. Maar we hebben altijd een keuze. Een keuze voor vrijheid. Een keuze voor liefde naar onszelf. 

Daarin zit ook vrijheid, denk ik nu, vrijheid om te kiezen hoe we ons voelen. Hoe we met situaties om gaan. Vrijheid om je eigen mooie zelf te zijn..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.