Praktijk voor Energetische Therapie Hellen van den Heuvel

De Energetische benadering;

Het hormoonsysteem staat in contact met de chakra’s. Maar het hormoonsysteem is ook verantwoordelijk (fysiek gezien) voor veel processen in ons lichaam. Hoe we ons voelen, onze stofwisseling, onze energie.

Als er dus ongemakken zijn in de menstruatie, of met/bij de menstruele cyclus dan betekend dit dat er ergens een balans weg is. Dat klieren of organen te hard of niet hard genoeg aan het werk zijn. Dat er signalen dubbel of juist niet worden afgegeven.

Wat ik doe tijdens een behandeling, is de balans in dit systeem herstellen. 

Terug naar de basis, en zonder oordeel de verschillende fases aangaan. Balans is niet een strakke vaste middenlijn, maar balans is een punt dat jouw eigen unieke basistrilling is, maar waar je continu omheen beweegt.

Stap in je eigen kracht

Voor veel vrouwen verloopt de menstruatiecyclus niet soepel. Het gaat gepaard met veel pijn, heel veel bloedverlies, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, weinig energie, krampen en nog meer klachten.

Wanneer dit gebeurt tijdens de menstruatiefase zelf, is het nog wel te verklaren en wordt het gek genoeg door veel vrouwen gewoon geaccepteerd. Want ongesteld zijn is nu eenmaal geen pretje.

Het hoort er nu eenmaal bij dat deze tijd van de maand gepaard gaat met ongemak. Met pijn en chagrijn. Er worden vele grappen over gemaakt, maar het lijkt ook wel algemeen bekend dat dit een vervelende periode in de maand is. Dat je dus eigenlijk niet zo moet zeuren… En Door!!

Het is dan ook niet zo gek, dat we dit “probleem” vooral mentaal gaan aanpakken. Willen controleren, want eigenlijk mag het er niet eens zijn. Iedere vrouw heeft hier last van, dus zeur niet en ga er maar mee om…

Wat ik terugzag bij de cliënten die ik ging behandelen was dat ze vooral aan het vechten waren. Het vechten om weer iets van rust, iets van balans en vooral iets van controle te voelen.

Heen en weer geslingerd tussen emoties, gevoelens en een lichaam wat niet deed wat zij wilde.

Klachten die vooral erg lastig zijn, en waar je tegen moet vechten om ze te overwinnen..

Ze waren en klaar mee, en wilde ervan af!

Wat uiteindelijk voor een verandering heeft gezorgd is juist de andere kant. Toen het contact weer terugkwam, ze gingen luisteren naar zichzelf en naar hun lichaam, kwam de rust en balans terug.

Dit kan ik voor je doen

Wanneer je breed gaat kijken en echt naar de kern van de blokkade kunt gaan, ligt de oplossing vaak dichterbij dan je denkt. Namelijk bij jezelf, bij je verleden of bij angsten/trauma. Iedereen maakt een hoop mee in zijn of haar leven. Onbewust kunnen deze situaties zorgen voor een blokkade in het energiesysteem, waardoor het lichaam bepaalde signalen niet of niet goed doorkrijgt en daardoor niet soepel reageert.

Mijn kracht is om je terug in je eigen kracht te zetten. Je te spiegelen op een liefdevolle nuchtere manier. Op die manier ontstaat er balans die het zelf genezend vermogen dat ieder mens heeft wordt gestimuleerd en zijn werk kan doen. 

Ik kijk met je mee in jouw energieveld, door me op jou af te stemmen. Hierdoor kan ik je meer bewust maken van wat er zich er zich afspeelt, zodat de blokkades opgeruimd kunnen worden.

Ondertussen kan ik door te magnetiseren pijn verlichten en ballast verminderen, je voelt je dan weer lekker in je vel, waardoor het zelf genezend vermogen dat iedereen heeft, zijn werk kan gaan doen.

Ik geloof niet in symptoombestrijding. Je hebt er niks aan wanneer ik alles voor je oplos, ik ga samen met jou kijken naar een oplossing die blijvend is. Zodat we ervoor kunnen zorgen dat de blokkades waar je last van had verminderen of verdwijnen en jij weer dichter bij jezelf komt. 

Stop met vechten, de oplossing ligt dichterbij dan je denkt.

Ik snap dat het allemaal heel ongrijpbaar is en klinkt. De energetische therapie. Ik leg je in een eerste consult dan ook zo goed mogelijk uit wat er gebeurt en wat ik doe. We beginnen ieder consult met een gesprekje, daarna begint het magnetiseren. Hiervoor gebruik ik een massagetafel waarop je comfortabel kunt gaan liggen. Ik vraag je alleen om je schoenen uit te doen en zal je minimaal aanraken.

Hoe een consult er verder uitziet kun je hier lezen. 

Cliënten ervaren een consult als prettig en gaan met een groot gevoel van rust de deur uit. Door deze rust wordt het contact tussen je hoofd en je hart hersteld. Je leert beter luisteren en vertrouwen op je eigen systeem zodat je niet meer hoeft te vechten.Veel gestelde vragen

Kun je mij wel helpen?
Wanneer je bereid bent om het contact met jezelf te herstellen en te luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft, kan ik je helpen.

Want ook het verlichten van pijn door magnetiseren of het anders leren, durven en kunnen kijken is helpend om je weer goed in je vel te laten zitten.

Kan dit naast mijn behandeling bij de specialist of in het ziekenhuis.
Zeker kan dit!

De energetische therapie is een aanvulling. Alles gaat in samenspraak. De consulten kunnen helpen bij de genezing of het herstel.

Ik ben geen arts, stel geen diagnoses en zal ook nooit medicatie of een behandeling afraden.

Wat ik wel doe is zorgen dat je energiesysteem optimaal in staat is om op de behandeling die is ingezet te reageren, wat het herstel of de genezing alleen maar ten goede zal komen.
Kan ik me voorbereiden op een consult?
Als je voor de eerste keer komt zal ik je vragen om een anamneselijst in te vullen. Dit is een vragenlijst waarin je klachten, maar ook je ziektegeschiedenis in staat. Dit scheelt een hoop tijd tijdens de eerste behandeling.

Daarnaast kun je je niet voorbereiden op een consult. Ook niet op vervolgconsulten. De energie doet zijn werk en daar zul jij het resultaat van gaan voelen.

Praktijk informatie

Wil je eerst nog wat meer informatie, dan kan dit natuurlijk ook. Via onderstaand formulier kun je contact met me opnemen. 

Openingstijden;

Maandag; 13.00 - 17.00 uur

Dinsdag; 10.00 - 22.00 uur

Woensdag; 13.00 - 17.00 uur

Donderdag; 10.00 - 22.00 uur

Vrijdag; 10.00 - 18.00 uur

Zaterdag; 10.00 - 17.00 uur

Zondag; Gesloten

Ervaringen van anderen;

Ik werk volgens;