"Wanneer je hoofd je hart vertrouwd...."

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 10:20

Het gebeurt me de laatste tijd steeds vaker dat er een liedje in mijn hoofd blijft rondspoken. Een deel van een songtekst dan..

De laatste dagen is dat het liedje van Marco Borsato; Wanneer je hoofd je hart vertrouwd....

Ik ben er inmiddels langzaam aan het achter komen dat deze liedjes me dan iets willen vertellen, ze geven in ieder geval vaak wat inspiratie voor een blog...

Wanneer je hoofd je hart vertrouwd...

Als Energetisch Therapeut in opleiding moet ik nu natuurlijk zeggen dat je hoofd er niks mee te maken heeft en dat je gevoel, je hart, altijd goed is. De bekende uitspraak is immers; volg je hart, want dat klopt!

Alleen dan knaagt er toch iets, ik kan er niet helemaal achter staan. Of het is een beetje het kip of het ei verhaal. Moet je hoofd vertrouwen hebben in je hart, zodat je de ingevingen van je hart kunt volgen. Of moet je hart zoveel vertrouwen uitstralen dat je hoofd daarin meegaat...

Ergens kunnen ze niet zonder elkaar. In het begin in ieder geval. Ik denk dat je met je hoofd gaat beredeneren dat je meer op je gevoel (je hart) mag gaan vertrouwen. En dat dit vertrouwen groeit, naarmate je jezelf toestaat (met je hoofd) dat je meer en meer op je gevoel mag vertrouwen. Daarna pas kun je de controle loslaten en volledig op je gevoel gaan vertrouwen. 

Tenminste zo werkt(te) het bij mij.

Van de andere kant merk ik, wanneer ik minder met mijn hoofd beredeneer en controleer, ik beter in mijn vel zit. Dat ik meer ontspannen ben en meer met de situaties die er gebeuren mee kan bewegen, zonder mezelf daarin te verliezen. 

Stevig in mijn schoenen staan (lees goed gegrond en in contact met mijn gevoel) helpt voor mijn hoofd om mijn hart te vertrouwen.....

Pfffff, ik weet het niet meer hoor. Ik weet wel dat als die clichés allemaal waar zijn, maar o zo moeilijk even simpel in de praktijk te brengen... 

Kleine stapjes dan maar, ik heb hier nu weer even over nagedacht. Een gedachte 1x denken is genoeg, dus nu gaan we weer over naar de orde van de dag. Op de automatische piloot, zonder mijn hoofd dus en lekker op gevoel ;-D