Praktijk voor Energetische Therapie Hellen van den Heuvel

 Wat is het nu eigenlijk?

Energetische Therapie is het toepassen van energie om je lichaam en geest te helpen gezond te worden en te blijven.

Ons lichaam heeft naast de bekende systemen, zoals de ademhaling en het spijsverteringssysteem, ook een energiesysteem. Dit systeem (energieveld) zit gekoppeld aan de energiebanen (meridianen) en energiecentra (chakra's) en werkt een beetje zoals de bloedsomloop.

Als het energieveld, de energiecentra of de energiekanalen beschadigd of verstopt raken, krijgt je lichaam te weinig energie. Als deze toestand te lang duurt, word je ziek. De soort ziekte hangt af van de soort en plaats van de beschadiging.

Bij een energetische behandeling wordt je energieveld hersteld en in balans gebracht. Dit gebeurt door middel van het wegnemen of toevoegen van energie.

Een behandeling kan zittend, liggend of staand plaats vinden. Het is niet nodig de kleding uit te doen, maar het is voor de therapeut wel prettig als je je schoenen uittrekt, omdat de voeten meestal moeten worden aangeraakt.

Alle vormen van energetische therapie zijn gebaseerd op het maken van een verbinding tussen het energieveld van de cliënt, dat van de therapeut en grotere energievelden, zoals dat van de aarde. Hierdoor komt er een stroom op gang van helende energie.

Deze energie spoelt het energiesysteem van je lichaam en geest schoon, zodat je zelfgenezende vermogen weer goed kan werken. De therapeut kan opgehoopte, stilstaande of langzame energie uit je energieveld halen, zodat de gezonde energie weer vrij kan stromen.

Na een behandeling is het belangrijk veel water te drinken, omdat water een wezenlijk onderdeel vormt van de energiebanen in je lichaam.

Mijn podcasts over de Energetische Therapie