Balans in actie; Hoe je een evenwichtige levensstijl bereikt en behoudt.

Net als een huis beginnen we bij de basis, het fundament. Net zoals bij veel dingen is dit niet iets dat je “even” doet. Geloof mij, dat werkt niet. Ik heb het namelijk al geprobeerd. Ik ben nogal van de “dat moet toch kunnen” beweging. Ik vind/vond dat alles in 1 keer en vooral gisteren gedaan moet zijn. Ik ben daar een beetje van terug gekomen.

Lees meer »

Een persoonlijke reflexie

Soms maak je keuzes waarvan je denkt dat het de juiste zijn. Maar later kom je daar weer op terug. Is dat dan wispelturigheid? Of een gebrek aan richting? Kun je terug komen op een keuze?? Of is dat juist wat ons menselijk maakt?

Lees meer »

De kracht van het elektromagnetische veld (EMF) in ons lichaam**

In ons dagelijks leven komen we vaak in aanraking met het begrip elektromagnetische velden (EMF), vooral in de context van technologie en elektronische apparaten. Maar wat veel mensen niet realiseren, is dat ons lichaam zelf ook een complex en fascinerend EMF produceert. Dit EMF is het resultaat van de elektrische activiteit van onze cellen en organen en speelt een cruciale rol in tal van fysiologische processen. In dit artikel zal ik een duidelijk en begrijpelijk overzicht geven van hoe het EMF in ons lichaam werkt.

Lees meer »

Blijf op koers: Je gids voor grenzen en zelfzorg

Welkom terug, lieve lezers! Vandaag nemen we een duik in een onderwerp dat cruciaal is voor innerlijke harmonie en vitaliteit: het behouden van grenzen en het praktiseren van zelfzorg. In onze drukke levens is het soms een uitdaging om onze innerlijke kompasnaald op de juiste koers te houden. Maar vrees niet, want we gaan samen ontdekken hoe je op koers kunt blijven in deze hectische wereld.

Lees meer »

Mabon: Jouw weg naar balans en herstel tijdens de Keltische Herfstequinox

De herfst is een tijd van verandering. De dagen worden korter, de bladeren veranderen van kleur en de natuur maakt zich klaar voor de winter. In de Keltische traditie noemen ze dit Mabon, de herfstequinox. Laten we deze fascinerende Keltische viering eens nader bekijken en ontdekken hoe het de balans en harmonie in ons eigen hectische leven weerspiegelt.

Lees meer »

Terug in balans: Een dansje met je zenuwstelsel en bijnieren

Heb je je ooit afgevraagd hoe we in godsnaam balans moeten vinden in deze draaiende, hectische wereld? Nou, laat me je voorstellen aan de dynamische duo's die een cruciale rol spelen in deze delicate dans: je zenuwstelsel en je bijnieren. We gaan dieper graven in hoe deze systemen werken en hoe je ze kunt ondersteunen om wat evenwicht in je leven te brengen.

Lees meer »

"In je element blijven: De magie van Aarden voor een Evenwichtig Leven"

Hey daar, jij, ja jij! Ooit het gevoel gehad dat je zweeft tussen de wolken van je gedachten? Nou, ik zeg je, je bent niet alleen. Ik heb dat ook gehad en laten we eerlijk zijn, het kan verwarrend zijn. Maar vrees niet, want ik heb iets ontdekt dat een wereld van verschil heeft gemaakt - aarden. En laten we het hebben over hoe dit niet alleen een zweverige term is, maar een krachtige sleutel tot stabiliteit en evenwicht in dit gekke, moderne leven.

Lees meer »

Grounded Spirituality: Balans vinden in het alledaagse

Soms lijkt spiritualiteit een zweverige reis naar het onbekende, omringd door wierook en lotushoudingen. Maar geloof me, het is allemaal veel nuchterder dan dat. Ik sta stevig met beide benen op de grond en vind mijn spirituele connectie juist in het alledaagse, in mijn lichaam, gevoelens en gedachten. Voor mij gaat spiritualiteit over balans, over het omarmen van wie je bent en jezelf net zoveel gunnen als anderen.

Lees meer »