Praktijk voor Energetische Therapie Hellen van den Heuvel

Dit is hoe een consult eruit ziet.

Eerste consult;

Dit eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Na de kennismaking starten we met een anamnese. We bespreken de levensgeschiedenis, ziektegeschiedenis, klachten en wensen. In het eerste consult eindig ik ook met een korte behandeling. Na het consult ga ik aan de slag met jouw behandelplan, wat we dan in het tweede consult zullen bespreken.

Vervolgconsulten;

Tijdens vervolgconsulten kan er verdiepend worden gewerkt naar jouw behandeldoelen. Oorzaken worden verder uitgediept en behandelingen worden verder afgestemd op jouw unieke proces.

Ik werk vanuit mijn intuïtie en gebruik mijn heldere zintuigen, zodat jij precies krijgt wat je nodig hebt om tot inzicht te komen, blokkades te laten oplossen en nieuwe patronen te ontwikkelen.

Je zelfgenezende vermogen wordt gestimuleerd en je energie kan weer vrij gaan stromen waardoor je meer rust in jezelf gaat vinden.

Ik heb een holistische visie dit betekend dat de behandeling niet alleen gericht is op ziekte, maar op de totale mens. Lichaam, emotie en psyche worden als een onlosmakelijke energetische eenheid beschouwd.

Ziekte wordt in de energetische therapie gezien als gebrek aan doorstroming in het gehele energiesysteem. De lichamelijke, emotionele en psychische conditie wordt tegelijkertijd behandeld.

Ik kan storingen in het energiesysteem meestal waarnemen en duiden met behulp van mijn heldere zintuigen. Ik ga professioneel, discreet en terughoudend met deze informatie om.

Ik werk met het opleggen van de handen (magnetiseren) en het maken van strijkende bewegingen langs het lichaam (energieveld/aura), terwijl je op een behandeltafel ligt. (Je hoeft je hiervoor niet uit te kleden)

Je kunt de werking van de energie voelen als warmte, koude, trillingen, moeheid, zwaarte, ontspanning of een loom gevoel.

Het kan ook zijn dat je niks voelt, alles is oké. De energie doet toch zijn werk.

Ook na de behandeling kan het zijn dat je je koud en moe, emotioneel of loom voelt. Dat zijn normale reacties die weer verdwijnen.

Tevens kan een tijdelijke verergering van de (oude) klachten worden ervaren, maar dat hoeft niet. Dit is geen reden tot ongerustheid, want het betekent juist dat de genezende energie actief is en doorstroming op gang komt.

Het is van belang dat je na de behandeling goed luistert naar je lichaam, het lichaam heeft even tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken, zodat afvalstoffen beter en sneller het lichaam kunnen verlaten.

Het aantal consulten is heel verschillend. Bij langdurige of chronische klachten zijn meer consulten nodig. Bij de 3e of 4e behandeling vindt er een evaluatie plaats.


Ik heb een podcast opgenomen waarin ik beschrijf hoe een behandeling bij mij in z'n werk gaat en wat ik doe.