Mabon: Jouw weg naar balans en herstel tijdens de Keltische Herfstequinox

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 11:39

De herfst is een tijd van verandering. De dagen worden korter, de bladeren veranderen van kleur en de natuur maakt zich klaar voor de winter. In de Keltische traditie noemen ze dit Mabon, de herfstequinox. Laten we deze fascinerende Keltische viering eens nader bekijken en ontdekken hoe het de balans en harmonie in ons eigen hectische leven weerspiegelt.

Waarom balans zo belangrijk is

Balans staat centraal in zowel de Keltische traditie als in de energetische therapie. Mabon markeert het moment waarop dag en nacht even lang zijn, wat symbolisch staat voor balans en harmonie in de natuur. Voor jou, drukke denkers die jongleren tussen werk en gezin, kan Mabon een inspiratie zijn om die broodnodige innerlijke balans na te streven.

Dankbaarheid en zelfreflectie

Een essentieel aspect van Mabon is dankbaarheid. Terwijl de oogst wordt binnengehaald, is het tijd om na te denken over wat we hebben bereikt en waar we dankbaar voor zijn. Dit kan een waardevolle oefening zijn, vooral als je worstelt met zelfliefde en erkenning. Door even stil te staan bij je prestaties en zegeningen, kun je een dieper gevoel van waardering voor jezelf ontwikkelen.

Verbondenheid met de natuur

Mabon nodigt je uit om de natuur op te zoeken en je te verbinden met haar veranderende ritmes. Dit sluit naadloos aan bij jouw holistische benadering van energetische therapie, waarbij natuurlijke energiestromen centraal staan. Een wandeling in de herfstbossen of het oogsten van je eigen groenten kan een diep gevoel van verbondenheid met de natuur creëren.

Praktische toepassingen voor drukke levens

Hoe kun je Mabon praktisch vieren in je hectische leven? Hier zijn enkele ideeën die zelfs de meest veeleisende agenda's aankunnen:

  1. Dankbaarheidsdagboek: Begin een dankbaarheidsdagboek waarin je dagelijks één ding opschrijft waar je dankbaar voor bent. Dit helpt je zelfliefde en erkenning te vergroten.
  2. Oogstmaaltijd: Bereid een maaltijd met seizoensgebonden groenten en fruit en nodig vrienden of familie uit om samen te eten.
  3. Natuurwandeling: Plan een wandeling in de natuur om de herfstkleuren te bewonderen en je te verbinden met de natuurlijke wereld.
  4. Meditatie bij zonsondergang: Neem de tijd om te mediteren bij zonsondergang, waarbij je je richt op balans en harmonie in je leven.

Mabon is dan wel een oude Keltische traditie, maar de principes die het belichaamt, zoals balans, dankbaarheid en verbondenheid met de natuur, blijven van onschatbare waarde voor moderne mensen zoals jij die streven naar innerlijke rust en welzijn.

Terwijl je op zoek bent naar balans en herstel, onthoud dat de natuur zelf een krachtige bron van heling kan zijn. Mabon biedt ons de gelegenheid om ons te verbinden met die natuurlijke energieën. Dus, of je nu je dankbaarheid uitdrukt, de herfstkleuren bewondert, of gewoon even stilstaat bij de balans in je leven, Mabon kan een waardevolle inspiratiebron zijn op jouw reis naar innerlijke balans en herstel.