Een bezem door je lichaam

Gepubliceerd op 15 januari 2020 om 14:53

Weet je wat ik me vandaag realiseerde? Je lichaam is eigenlijk net als je huis en het energieveld om je lichaam is je tuin…

Tja, er kan je maar iets te binnen schieten toch? En dat tijdens het verschonen van de bedden.

Maar hoe meer ik erover nadenk, hoe meer hij klopt.

Het voelt heerlijk om eens even lekker alle ramen tegen elkaar open te zetten en door te luchten. Alle stof en vuil weg te poetsen en de lakens te verschonen. Een grote opruiming waarin je weggooit wat je niet meer nodig hebt in je huis.

En dat is hetzelfde voor jezelf. Geef aandacht aan jezelf. Gooi weg uit je hoofd wat je niet meer nodig hebt, schoon je huid en energieveld op. Voed jezelf door wat water of wat anders lekkers en haal een keer flink de bezem door je gedachten en alle touwtjes die je denkt in handen te moeten houden….

Voor mij was het echt een kleine bevrijding, alle ramen tegen elkaar open, de bedden verschoont en een wasje gedraaid. Tegelijkertijd voelde ik me uit mijn hoofd zakken, ik zat niet meer zo vast in mijn gedachtenkronkels. Ik kon helder inzien waar ik me zo aan stoor of wat me in dingen tegenhoudt en in kon me ontdoen van de dingen die niks meer voor me betekenen.

En dan het gevoel als het allemaal klaar is! Ken je dat?

Ik zit altijd heel lang tegen deze poetsbeurten aan te hikken. Zowel in mijn huis als in mijn lichaam. Want het gaat nog allemaal wel als je niet te goed kijkt, de buitenkant is prima. We redden het nog wel ff en we moeten onszelf vooral niet te druk maken, want het is al zo druk.

Dus ff op de pauzestand en nog een kopje koffie lekker op de bank…

Tot je wasmanden uitpuilen, je geen kleding meer in de kast hebt, het een beetje muffig begint te voelen en de frisse wind ver te zoeken is. Dan sleep je je bij elkaar om er toch maar aan te beginnen… En als ik dan eenmaal bezig ben vind ik het prima en werkt het zelfs helend.

En dan inderdaad dat gevoel erna!! Zo fijn een fris, geordend, vooral rustig huis EN energieveld/lichaam. Ik zie alle mooie dingen die er staan weer, kan genieten van mijn eigen plekje en vandaaruit door..

En weet je wat nu nog het mooiste van alles is? Ik kan van deze fantastische werkwijze, het werken met energie mijn betaalde baan maken. Sterker nog, dat gaat gebeuren. Heerlijk is het om lekker in je vel te zitten, dat gun ik iedereen en ik leer nu de capaciteiten in mezelf kennen die ik daarvoor nodig heb om anderen hetzelfde gevoel te laten (her)kennen.