Wat is Energetische Therapie

Gepubliceerd op 21 april 2021 om 11:34

Ik zal beginnen met benoemen wat het voor mij is.... Voor mij is alles energie, maar staat ook alles met elkaar in verbinding. Daarmee bedoel ik dat de situaties die je om je heen meemaakt, en vanaf klein mensje al meemaakt, van invloed zijn op de persoon die je bent. En de uitstraling die je naar andere mensen hebt. 

Het grootste gedeelte van de cliënten die bij mij op consult komen zijn op zoek naar controle. Passen die ook veelvuldig toe in hun leven. Maar dan vanuit het denken. Bedachte controle dus eigenlijk, waarin er geen tijd en ruimte is voor gevoel, voor emoties, of voor angsten. 

En nu komt het mooie van mijn vak; juist deze controle ga je ervaren wanneer je in contact staat met jezelf. Met je lijf, met wat je voelt en wat je denkt en dat je jezelf hierin 100% serieus neemt. 

Mijn consulten zijn gebaseerd op inzicht. Ik laat je anders kijken naar situaties en naar jezelf. Ik laat je voelen en ervaren hoe het is om naar je lichaam te luisteren. Om in contact te zijn met je gevoel en om je gevoel en je denken zo te gaan gebruiken dat het een gouden combinatie is.

Doordat ik me afstem op jouw energieveld kan ik met je meekijken en meevoelen. Ik kan je de weg wijzen weer terug naar jezelf. Tijdens het magnetiseren spoor ik de blokkades in je energiesysteem op. Wanneer deze blokkades je niet meer tot dienst zijn beslissen we samen of deze weg mogen of niet. 

Blokkades kunnen ontstaan door situaties die je geraakt hebben in het verleden. Situaties die er misschien voor gezorgd hebben dat je een muur opgetrokken hebt, of je zelfvertrouwen hebben aangetast. Blokkades kunnen ook ontstaat doordat je de last van anderen hebt willen/moeten dragen.

Heel vaak hebben blokkades te maken met angst. 

Tijdens het magnetiseren schoon ik je energieveld voor dat moment op en zorg dat alles wat je niet meer dient, uit je energiesysteem verdwijnt. Maar we gaan ook het gesprek aan, want het is de bedoeling dat deze blokkades niet meer terugkomen. En daar is inzicht voor nodig. Inzicht in wat je lichaam je wil vertellen en hoe. En inzicht hoe deze blokkades zijn ontstaan en wat je eraan kunt doen om dit te voorkomen. Ik kan je hiervoor oefeningen of technieken meegeven.

Maar het eerste wat we gaan doen is dat ik je laat voelen hoe het is om in contact te zijn met je lichaam., zodat jij herkent en voelt wat het om je voelen en denken te combineren.  Het is mijn overtuiging dat je alleen op deze manier je zelf kunt leren om meer in contact te zijn. Pas als je het herkent kun je actie ondernemen. Je zou dit een beetje kunnen vergelijken met de weersomstandigheden. Wanneer het buiten regent en de tempratuur daalt, voel je aan je lichaam dat het comfortabeler is om je warm aan te kleden. Wanneer het zonnetje lekker schijnt en de tempratuur stijgt, voel je aan je lichaam dat het comfortabeler is om je luchtig te kleden. 

Wanneer je herkent hoe het voelt om in contact te zijn met jezelf, om de verbinding tussen voelen en denken te maken. Kun je actie ondernemen om ervoor te zorgen dat je dit gevoel blijft behouden. Dan weet je wat je nodig hebt op dat moment en vaak weet je dan ook hoe je hiervoor kunt zorgen. 

En dan komen we nu bij mijn twinkeling; Het is zo ontzettend gaaf om dit samen met mijn cliënten te kunnen doen. Ze zien dat ze gaan stralen, dat ze meer rust ervaren en dat ze dichter bij zichzelf komen waardoor ze steviger in hun schoenen staan. 

Ik weet wat het is om niet in contact te zijn, om allerlei muren en afweermechanismes om me heen te hebben. Maar ik weet ook hoe geweldig je jezelf voelt wanneer je wel in contact staat. Wanneer je je voelen en denken combineert en jezelf 100% serieus neemt. En om dat gevoel te kunnen en mogen doorgeven is voor mij het mooiste wat er bestaat. 

Dus even een korte samenvatting;

Energetische therapie laat je weer in contact komen met je lichaam.  Het is een combinatie van magnetiseren waarin ik je energieveld opschoon en een gesprek waarin je zelfbewustzijn wordt vergroot. Het geeft inzicht in waar je lichamelijke of psychische ongemakken vandaan komen. Waardoor je meer controle en rust in je dagelijks leven ervaart.