4 veel gestelde vragen over Energetische Therapie

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 15:04

Ik krijg veel vragen over wat ik nu eigenlijk doe en wat energetische therapie nu eigenlijk is.

Die laatste vraag heb ik al eens behandeld in een blog, dat je hier kunt teruglezen.

 

Ik heb de 4 vragen die het meest gesteld worden hieronder uitgeschreven om je zo een wat helderder beeld te kunnen geven.

Kun je mij wel helpen?

Het feit dat je er al over na denkt, of een energetische behandeling iets voor je zou zijn, is al genoeg om je ook te kunnen helpen.

Ik bedoel hiermee dat wanneer je deze optie al in overweging neemt, je bereid bent om anders te kijken. Om open te staan voor andere therapieën en geneeswijzen. Dat is al voldoende.

Energie is overal. Wij, (en onze hele omgeving) zijn opgebouwd uit energie.

Op het moment dat je ziek bent, dat je pijn hebt of niet goed in je vel zit. Ben je niet volledig in contact. Dan stroomt de energie niet goed en worden er een aantal lichaamsprocessen geblokkeerd.

Met energetische therapie wordt het contact hersteld, de doorstroom van energie wordt weer op gang gebracht, waardoor je lichaam zich weer kan herstellen en jij zonder ongemakken weer beter in je vel komt te zitten.

 

Ik ben nog in behandeling bij een andere specialist, moet ik wachten tot ik uitbehandeld ben?

Nee hoor, in tegendeel zelfs. De behandelingen kunnen heel goed naast een ander specialisme. Het kan elkaar zelf versterken.

Wanneer je bijvoorbeeld in behandeling bent bij een fysiotherapeut omdat je nek vast zit, dan kan ik met de behandeling zorgen voor meer doorstroom, meer ruimte in dat gebied, waardoor de massage dieper kan gaan, omdat het lichaam soepeler is.

Of wanneer je in behandeling bent voor een depressie of burn-out, dan kan ik met een behandeling zorgen voor meer rust en een beter contact met je eigen lichaam. Hierdoor ontstaat er ruimte om oude patronen los te laten en nieuwe aan te leren.

 

Hoe gaat een consult in zijn werk?

Voor een eerste consult vraag ik je om een vragenlijst in te vullen. Deze vragen hebben betrekking op je hulpvraag, maar ook op je ziektegeschiedenis tot nu toe en je kindertijd. Omdat alles met elkaar samenhangt, kan ik hier een rode draad uit halen. Deze rode draad is de basis voor het behandelplan.

Tijdens het eerste consult zullen we deze vragenlijst nog even kort doornemen en zal ik het behandelplan samen met je doornemen.

Daarna volgt een korte behandeling. Ik heb een massagetafel in mijn praktijk staan, waar je op mag plaatsnemen, je hoeft alleen je schoenen maar uit te doen.

Wanneer je dit echter niet prettig vindt, kun je ook gewoon op je stoel blijven zitten, of gaan staan.

Ik ga dan door middel van magnetiseren je energetisch veld opschonen en zorgen dat het eerste contact met je eigen kern hersteld wordt.

In de vervolgbehandelingen beginnen we eerst met een kort gesprekje hoe de afgelopen periode is gegaan en daarna volgt de energetische behandeling.

 

Wat voel ik tijdens een behandeling?

Dat is per persoon heel verschillend. De meeste mensen voelen een soort van tinteling door hun lichaam gaan. Het kan ook zijn dat er een koude wind of een vorm van warmte ervaren wordt op de plekken waar ik behandel.

Aan het einde van de behandeling wordt er door iedereen een vorm van rust en ontspanning ervaren.

Na de behandeling kan het zijn dat je erg moe wordt, omdat er veel dingen opgeruimd zijn in je systeem. Het lichaam heeft dan tijd nodig om zich aan te passen aan deze nieuwe situatie. Stel dat je bijvoorbeeld vanuit een hevige stresssituatie komt en je lichaam staat continu in een verdediging stand. Dan komt er rust door de energetische behandeling. Het lichaam is dit niet meer gewend en moet zich dus aanpassen aan de nieuwe situatie. Hier kun je heel moe van worden.

 

Ik kan me voorstellen dat er naar aanleiding van deze blog nog meer vragen in je opkomen, wellicht kun je de antwoorden vinden op de rest van de site.

Mocht dit nu niet zo zijn dan neem gerust contact met me op via onderstaande knop en ik zal met plezier al je vragen beantwoorden.