Een energetische behandeling, hoe gaat dit in zijn werk?

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 16:32

De basis van een energetische behandeling is het weghalen van blokkades (voor zover dit mogelijk is) waardoor je minder last van je klachten ervaart.

In mijn vorige blog; Het energieveld van een mens heb ik al een beetje uitgelegd hoe een energieveld werkt en wat een blokkade is.

Bij een energetisch consult spoor ik de blokkade op en haal deze helemaal of gedeeltelijk weg

.Ik krijg veel de vraag of je in deze behandelingen moet geloven om het te laten werken. Maar dit hoeft niet. Energie, blijft energie en is overal. Of je er nu in gelooft of niet.

We kunnen ook praten door de telefoon met iemand in America, of via een videoverbinding elkaar ziet vanuit verschillende plekken op de wereld. Ook al zou ik er niet in geloven, het werkt toch als ik de goede middelen voor handen heb.

Energie is overal en energetische behandelingen (magnetiseren) zetten ons energieveld in beweging en schonen deze op. Of je er nu in gelooft of niet.

Wat wel invloed kan hebben op de behandeling is de mate waarin je naar jezelf kunt en wilt kijken.

Of je daar een verandering in aan wilt brengen.

De energetische therapie gaat ervan uit dat een lichamelijke/psychische/emotionele klacht er niet zomaar is. Deze heeft een oorsprong. Deze klacht wil je iets vertellen. Ben je bereid om te luisteren naar je lichaam. Naar wat deze klacht je wil zeggen, dan zal na verloop van tijd (in de meeste gevallen) de klacht afnemen of verdwijnen. De energetisch therapeut fungeert als tolk. We zien of voelen waar de blokkade zich in het systeem bevindt, en waar deze vandaan komt.

Ik ben echter geen arts, mag geen diagnose stellen. Het blijft belangrijk om de adviezen van je arts/psycholoog oid op te blijven volgen.

Energetische therapie kan prima naast en tegelijkertijd met een andere behandeling. Het zal elkaar alleen maar aanvullen en versterken. Ervoor zorgen dat klachten verminderen, afnemen of zelfs verdwijnen.

Maar hoe zit het nu met zo’n blokkade….

Stel, het is vrijdagmiddag. Je hebt er een drukke werkweek op zitten. Er moesten veel dingen geregeld worden.

Je hebt veel mensen gesproken deze week, voor de kinderen moest er ook nog het een en ander geregeld worden, en dan had je het huishouden natuurlijk ook nog.

Maar het is vrijdagmiddag 4 uur, eindelijk weekend! Je kunt je al helemaal verheugen op een avondje bankzaken. Heerlijk onder een dekentje met je favoriete drankje en snack naar de tv kijken.

Onderweg naar huis belt je vriendin je. Ze wil vanavond bij je langskomen om bij te kletsen. Zij neemt de wijn mee, want het is al veel te lang geleden dat ze je gezien heeft. Ze is er echt aan toe..

Wat doe je?

De meeste van ons zullen (vanbinnen) even diep zuchten en dan zeggen dat ze het erg leuk vindt dat ze komt.

Daar gaat je rustig avondje.

Herkenbaar??

Maar wat heeft dat nu met die blokkade te maken, hoor ik je denken.. Als de situatie een keer voorkomt (zoals ik hierboven beschrijf) is het nog niet zo erg.

Maar wat nu als je jezelf voor een groot gedeelte weg blijft cijferen voor de ander. Want dat is eigenlijk wat je doet. Je zet je eigen behoeften (een avondje bankzaken) aan de kant en beleeft een gezellig avondje met je vriendin.

Als je het lastig vindt om voor jezelf te kiezen, om ‘nee’ te zeggen, om je grenzen aan te geven. Geeft dit iedere keer een kleine ergernis. Maar ook deze ergernis zet je aan de kant, omdat je vindt dat je je niet zo aan moet stellen.

Wanneer deze kleine ergernissen zich op blijven stapelen, ontstaat er ergens in het systeem een stilstand een blokkade. Wat zich kan uiten in hoofdpijn, slecht slapen, stijve ledematen, onregelmatige stoelgang, oorsuizen, buikpijn.

Jij bent je echter van geen kwaad bewust.

 

Tijdens een energetische behandeling kijk en voel ik met je mee. Ik signaleer de stilstand in energie en kan samen met jou erachter komen waar deze vandaan komt.

Dan kan ik door contact te maken met jouw energieveld ervoor zorgen dat de energie weer gaat stromen. En omdat jij weet waar de blokkade vandaan komt, kun je wat in je gedrag veranderen, wat ervoor zorgt dat de energie blijft stromen.

Dit is maar een klein voorbeeld. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende situaties en ieder persoon is anders. Maar ook het energieveld veranderd continu…Omdat het blijft stromen, blijft veranderen is het nooit hetzelfde.

In mijn ogen is het echter wel zo dat er een bepaalde basistrilling of basisstroming (geef er maar een naam aan) in zit.

Wanneer je op deze trilling zit, dus wanneer je energieveld eruitziet, zoals het voor jou fijn is. Heb je het minste last van klachten. Voel je zelfverzekerd en zit je lekker in je vel.

Dat is het doel.

Energetische therapie is erop gericht dat jij (bijna) geen klachten ervaart en lekker, zelfverzekerd in je vel zit.

Wil je zelf een behandeling ervaren? Laat het me weten 😉