Het energieveld van de mens

Gepubliceerd op 28 december 2021 om 16:35

“Ik weet niet wat ze doet, maar het werkt…” Dat is vaak wat ik te horen krijg, wanneer mijn cliënten aan anderen proberen uit te leggen, wat ze ervaren hebben tijdens een consult.

Ik begin met mijn uitleg vaak met de vergelijking van de bloedsomloop.

Om en door ons lichaam heen zit een veld, een veld van energie.

Dit veld is continu in beweging. Het heeft ook veel vertakkingen en communiceert met de systemen in ons lichaam, zoals het hormoonsysteem, de spijsvertering en het zenuwstelsel.

Wanneer dit energiesysteem/dit energieveld optimaal werkt, stroomt de energie en is er een continue uitwisseling van schone frisse energie.

Je kunt het ook vergelijken met een huis. We ventileren ons huis ook regelmatig, zetten een raampje open of zorgen dat het even doortocht. Op deze manier blijft de lucht in huis fris en gezond.

Als je een ruimte binnenkomt waar al lang geen frisse lucht doorheen is gewaaid, ruikt het vaak muf en kan het drukkend aanvoelen. Er is een stilstand geweest van luchtstroom in deze ruimtes. Geen nieuwe doorstroom, geen nieuwe energie.

Ook het energieveld van de mens is continu in beweging. Via alle schakels in het raster komt energie binnen en gaat weer naar buiten.

De grootste beweging wordt gemaakt, vanuit de aarde, langs je lichaam naar boven, en dan via je ruggengraad weer naar beneden.

Denk nu weer even aan die muffe ruimte waar al heel lang geen raam heeft open gestaan, daar is een stilstand van energie.

In je energieveld noemen we dit een blokkade. Ergens op een plek in het veld is het raster kapot, deze sluit niet meer goed aan, waardoor er op dat punt geen energie meer kan doorstromen. De energie komt tot stilstand en wordt zwaarder. De dichtheid wordt groter.

Vergelijk het nu weer even met onze bloedsomloop. Wanneer daar een bloedpropje ontstaat (een blokkade dus, een stilstand van het bloed) betekent dit dat een bepaald deel van ons lichaam niet meer genoeg bloed krijgt. Dit deel van het lichaam kan dan niet meer goed functioneren en wij gaan naar het ziekenhuis om te zorgen dat het propje verwijderd wordt en de bloedsomloop weer naar behoren kan functioneren, zodat we van onze klachten af zijn.

Een blokkade in ons energieveld kan op vele verschillende manieren ontstaan.

Bijvoorbeeld door stress, angsten, trauma, verdriet, pijn. Onbewust zetten deze factoren zich vast op en in je energieveld, waardoor er een stilstand in energie kan ontstaan. Afhankelijk van de grootte van de blokkade en de plaats waar het zich bevindt ga je dit merken in je dagelijks leven.

Je slaapt slechter, hebt veel hoofdpijn of andere lichamelijk klachten waar niet echt een oorzaak voor te vinden is.

Maar het kan ook zijn dat je je niet meer gelukkig voelt, dat je snel in huilen uitbarst, of heel snel boos en gefrustreerd raakt.

Hier komt ook de uitdrukking vandaan dat je moet luisteren naar je lichaam. Je lichaam geeft aan dat er ergens een blokkade zit en het is dan aan jou om erna te luisteren.

Wanneer je lekker in je vel zit, goed voor jezelf zorgt en jezelf serieus neemt is er een kleinere kans dat blokkades zich vastzetten in je systeem.

Maar soms heb je het zelf niet in de gaten, of weet je niet wat je eraan kunt doen.

Dan kan een energetisch therapeut je helpen. Door mee te kijken en te voelen. Door contact te maken met jouw energieveld, kunnen blokkades opgespoord worden en bij de oorsprong verwijderd worden.

In het blog; “Een energetische behandeling, hoe gaat dit in zijn werk” ga ik hier dieper op in.

Wil je het zelf ervaren? Neem dan contact met me op.