Waar heb jij last van?

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 om 00:00

Het was weer zo'n nacht vannacht. Mijn vakantie is voorbij en mijn eerste vroege dienst diende zich aan.

Nu slaap ik altijd slechter voor een vroege dienst, ben veel vaker wakker en slaap wat lichter, maar vannacht had ik overal last van. 

 Het was te licht op mijn slaapkamer, mijn deken lag niet lekker, mijn benen waren rusteloos en het alles plakte van de warmte....

Maar doordat ik deze last ervaarde, kon ik de slaap helemaal niet vatten natuurlijk. Mijn focus, mijn aandacht lag op deze ongemakken. Nu heb ik altijd geleerd, alles wat je aandacht geeft groeit.... De kans dat ik snel in slaap zou vallen werd dus ook steeds kleiner. 

Wat doe je dan op zo'n moment? Ik ben mijn aandacht gaan verleggen, heb mezelf verteld dat ik precies de goede hoeveelheid slaap krijg om morgen goed de dag door te komen en heb het toen los gelaten. Ja het was licht, ja het was warm maar dat was nu eenmaal zo. 

Het gaf me wel het besef dat het ervaren van een last, op welk gebied dan ook, je flink kan ontregelen. Je uit je ritme kan halen.

Wanneer het een relatief klein iets is zoals muggenbeet, of de tropische temperaturen buiten, kun je ervoor kiezen om net als ik geen aandacht aan je ongemak te geven. Zeker wanneer je er niks aan kunt veranderen. De kracht van de gedachte is dan heel groot. Focus je op het gevoel wat je wilt hebben en niet op de last die je ervaart... Je kunt het vergelijken met wanneer je op een bochtige weg in de auto rijdt. Focus je aandacht op waar je naar toe wilt en je handelingen om de auto veilig daarnaartoe te rijden volgen vanzelf. Zo werkt dat met gedachte kracht hetzelfde. Focus je op het gevoel dat je wilt hebben, heb vertrouwen in deze gedachte en jezelf en laat dan los. Je hoeft een gedachte maar 1x te denken. 😉

Voor de wat complexere ongemakken is het slim om wat hulp in te roepen. Van een vriend/vriendin om gewoon even je ei kwijt te kunnen en samen een oplossing te vinden. Of in het geval van een lichamelijke of psychische ziekte de hulp van een arts of psycholoog. Dit in combinatie met een energetisch therapeut. 

De energetisch therapeut kan een stukje op je weg meelopen, kan ervoor zorgen dat je meer op je "lekker in je vel trilling" terecht komt. Kan je helpen met afvoeren van blokkades en je leren om nieuwe energie op te doen. Door zich af te stemmen op jou en jouw ideale trilling kan de energetisch therapeut je weer dichter bij jou eigen energie brengen. Samen een manier ontdekken om de focus te verleggen, en lasten wat te verminderen.