Opnieuw verbinding maken

Gepubliceerd op 18 augustus 2022 om 14:49

“soms moet je de connectie verbreken en opnieuw verbinding maken”

Deze klikte in vanmorgen. Ik krijg iedere morgen zijn quote gestuurd van een bekende meditatie app. En al doe ik niet zoveel, of misschien veel te weinig met de meditatie functie, die qoutes vind ik altijd wel een mooi momentje.

Het is een moment van bewustwording en er gebeurt altijd iets. Of ik denk: ja precies! Of ik denk; wat een onzin. Of ik moet hem even laten indalen om te weten wat ik erbij voel..

“Soms moet je de connectie verbreken en opnieuw verbinding maken”

 

Ik dacht meteen; dit is het. Misschien moet ik dit gewoon maar even doen. Het helpt immers bij ieder elektrisch apparaat dat ik kan bedenken. Ik haal heel vaak even de stroom eraf. Even een reset en dan werkt het weer zoals het zou moeten.. Bij mezelf werkt dit ook, erven eruit stappen, afstand van de situatie. Het opnieuw bekijken, filteren wat echt van mij is een hoe ik me in de kern voel. En dan weer opnieuw verbinding maken…

Het geeft ruimte, het geeft helderheid en nieuwe energie. Een andere quote kwam ook meteen binnenvliegen; “als je doet wat je altijd deed zul je krijgen wat je altijd kreeg”

Doordat mijn voelsprieten zo ver reiken, is het voor mij soms lastig om te voelen wat echt van mij is.. En omdat ik zo geloof in wat ik doe, wie ik ben en wat ik kan, is de valkuil heel groot voor me om dit op een manier naar buiten te brengen die niet bij mij past maar die wel heel 'gangbaar’ is.

Ik zal even wat meer concreet worden. Ik heb heel veel manieren onderzocht waarop ik mijn zichtbaarheid kon vergroten. Veel manieren gingen me redelijk makkelijk af, andere waren veel lastiger en minder moeiteloos. En ik was continu op zoek naar meer, anders, beter, sneller, slimmer.

Ik ging mee op de energie van anderen, van de hype, van de overtuigingen in mijn hoofd.. De overtuiging dat je hard moet werken om iets te bereiken. De overtuiging dat je op een bepaalde manier, via een bepaalde strategie zichtbaar moest worden en blijven. De overtuiging dat ik niet goed genoeg ben. Dat ik er nu nog niet mag zijn, omdat ik alles nog niet weet..

Op het moment van het lezen van die quote vanmorgen, klikte er iets. Ik kom even afstand nemen, eruit stappen, en zien door welke overtuigingen ik me liet leiden.

Hoe ik dat deed? Het lezen van de regel was al voldoende. Dat is de bewustwording, de pauzeknop. Meer is er niet nodig. Lezen, voelen en handelen.