Een persoonlijke reflexie

Gepubliceerd op 5 maart 2024 om 19:00

Soms maak je keuzes waarvan je denkt dat het de juiste zijn. Maar later kom je daar weer op terug. Is dat dan wispelturigheid? Of een gebrek aan richting? Kun je terug komen op een keuze?? Of is dat juist wat ons menselijk maakt?

Ik zal het even verder toelichten. Eind vorig jaar heb ik de bewuste keuze gemaakt om te stoppen met het posten op de verschillende social media kanalen. Heel bewust, want het koste me veel energie en leverde me weinig energie op.

Bovendien was ik me continu aan het vergelijken met mijn collega’s in het vak en werd ik daar ook niet veel gelukkiger van, want ik kwam er vaak niet zo goed vanaf. In die zin, ik vond wat iedereen om me heen deed altijd veel interessanter dan wat ik deed.

 

Ik heb dus de keuze gemaakt om te stoppen met Facebook en Instagram. En wanneer ik iets doe, doe ik het rigoureus. Ik heb alle kanalen afgesloten, zowel zakelijk als privé. En dit voelde heerlijk. Ik ervaarde een rust, en meer richting gek genoeg. Want ik ging alleen maar doen wat ik wilde. Ik heb lijnen uitgezet, die voor mij goed voelde. Ik ben me gaan verdiepen in zaken die ik interessant vond en had meer tijd over, omdat ik niet continu het gevoel had dat ik tijdlijnen in de gaten moest houden, want stel dat….

 

Alleen… (je voelt hem al aankomen) het werd na verloop van tijd ook wel saai. Mijn wereldje werd wel erg klein had ik het idee. Ik maakte van de ene kant meer “echt” contact, maar ik miste ook een deel.

Bovendien, en dat is wat me het meeste getriggerd heeft, ik miste een uitlaatklep om me te uiten.

Dit werd alleen maar duidelijker toen ik weer mocht gaan lesgeven bij Terreel. Heerlijk vind ik het om voor de klas te staan, maar ook het voorbereiden van de lessen geeft me veel energie, inspiratie en uitdaging, die ik lange tijd niet heb gehad.

Want ik kwam erachter dat ik het leuk vind om materie die niet voor iedereen begrijp baar is (als je het hebt over energie, magnetiseren, energiesystemen, blokkades, chakra’s enz., wordt het al snel wat vaag) behapbaar te maken. Uit te kunnen leggen dat het allemaal niet zo moeilijk en vaag hoeft, maar dat het juist heel nuchter benaderd kan worden.

 

Dus…. I’m back! 😊 Ik heb weer voorzichtig een Insta account geopend, en Facebook zal snel volgen denk ik. Ik heb weer ideeën over korte filmpjes en posts.

Het is tenslotte zo dat ik nu ook de verantwoordelijkheid voel om te delen, zodat anderen hier iets mee kunnen en vanuit de eigen innerlijke kracht kunnen zorgen dat je lekker in je vel zit, dat je je prettig voelt en dat je doet wat je wilt/kunt doen.

 

Dus even terugkomend op waar ik dit blog mee begon.. Ik denk dat het soms heel menselijk is om op keuze’s terug te komen. Volgens mij is dat groei en geen falen.