Balansplan

Gepubliceerd op 11 november 2016 om 19:39

Iedereen gaat anders om met drukte, iedereen ervaart het ook anders. De kunst is om voor jou de goede balans te zoeken, zodat je lekker in je vel blijft zitten bij alles wat je doet.

En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. 

Ga een keer op een moment bedenken waar je blij van wordt. Wat kun je ondernemen om weer lekker in je vel te zitten en rust te ervaren. Dit kan zijn door een stuk te gaan wandelen, muziek te maken, creatief bezig te zijn, te douchen, te slapen, intensief te sporten, een avondje gaan stappen met leuke mensen. Noem maar op, bedenkt waar jij vrolijk van wordt en energie van krijgt.

Dan probeer je bij jezelf na te gaan, hoe je bij jezelf kunt herkennen dat je niet meer lekker in je vel zit. Dit kan zijn dat je dan heel moe bent, je bent prikkelbaar naar de mensen om je heen, je gaat ineens heel veel opruimen en schoonmaken, je wil alleen nog maar chocolade eten, je voelt je niet meer thuis in je eigen huis, je verwaarloosd te uiterlijke verzorging of bent daar juist heel erg veel mee bezig. Ook hier zijn er heel veel mogelijkheden, zoek uit wat er bij jou hoort.

Nu ga je deze dingen voor jezelf noteren, met een memo op je telefoon, op een briefje, in een schrift. Misschien is het handig om er een foto van te maken, zodat je hem altijd bij hebt ;-)

Wanneer je nu bij jezelf herkent, dat je niet meer lekker in je vel begint te zitten, door bovenstaande "voortekenen" die je zelf hebt beschreven, kun je een activiteit ondernemen waar je energie van krijgt. 

Investeren in jezelf is vaak de beste oplossing om drukke leven vol te houden en daarbij ook nog lekker in je vel te blijven zitten....