Het zijn de kleine dingen.......

Gepubliceerd op 13 december 2017 om 11:45

De slogan op mijn website, alleen was ik het gevoel zelf een aantal maanden kwijt.

Ik heb mezelf toen wijsgemaakt dat het kwam omdat er wat veranderingen plaats vonden in mijn leven. Waaronder het wisselen van werkplek, erg nodig en zeker de goede beslissing maar het had nogal wat voeten in aarde. Niet alleen op mijn gezin, maar zeker ook op mezelf.

Alles nieuw en ik moest mezelf weer opnieuw uitvinden op werkgebied.. Daarmee komt ook meteen het grootste struikelblok aan de orde namelijk frustratie...

Frustratie dat ik niet meteen de feeling heb op het werk dat ik zou willen hebben, frustratie dat alles thuis niet ineens zomaar is aangepast op de nieuwe situatie, frustratie dat ik niet meteen de zorg en aandacht kan bieden aan de mensen om me heen, zowel privé als werk gerelateerd, frustratie dat mijn energielevel niet meteen op het peil is waar ik hem graag zou willen zien..

Ja ik weet het, ik leg de lat soms erg hoog voor mezelf en wil dat nieuwe dingen gisteren al allemaal goed gaan?. Ik gun mezelf vaak niet de tijd en de aandacht zodat veranderingen geleidelijk kunnen beklijven. Wanneer het niet meteen lukt, dan maar niet....

Nu, ruim een half jaar na deze verandering in mijn leven, viel me opeens weer deze slogan in: Neem het leven eens wat vaker met een korreltje aandacht....

Frustratie heeft helemaal geen zin, alles wat je met aandacht doet, doe je goed en geeft voldoening. De focus moet niet liggen op de hoeveelheid tijd, of hoeveel geld, of hoeveel mensen maar op het hier...

Een knipoog, knuffel of blik van waardering kost vaak maar enkele seconden. Het effect kan echter een aantal uren duren... Wat ik wil zeggen is dat het er niet om gaat hoe vaak of hoelang je iets doet maar hoe je het doet...

Het voelt goed om met volle aandacht voor mezelf te zorgen, een boek te lezen, het huishouden te doen, mijn gezin te knuffelen of mijn werk uit te voeren. Het heeft dan geen zin om mezelf druk te maken over tijdsdruk, of andere zaken waar ik geen invloed op heb.

Aandacht dus voor alles wat je onderneemt en mensen om je heen echt "zien", scheelt een hoop frustratie....

Het zijn de kleine dingen die vaak een hoop geluk brengen.....