Its all in a name...

Gepubliceerd op 20 januari 2018 om 20:02

Ongeveer een half jaar ben ik nu bezig aan de opleiding.

Een opleiding tot energetisch therapeut bij Terreel.

Heerlijk vind ik het. Het is een hobby, een erg tijdrovende hobby, maar wel eentje waar ik energie van krijg en dat was de bedoeling..

Maar die naam.... Ik denk natuurlijk alweer 26 stappen verder, heb mijn praktijk in mijn hoofd al bijna ingericht en ook post ik af en toe wat op mijn site.. En daar gaat het nu even om, die site.

De laatste dagen ben ik erg bezig geweest met de naam. 

Het was www.aventurine.eu. In dit geval was aventurine een verbastering van de naam Aventurijn, de mooie steen met zijn mooie eigenschappen.

Ja je leest het goed, het was deze naam. Maar deze naam voelde niet meer goed. Mensen wisten niet hoe ze hem uit moesten spreken (en heel eerlijk, ikzelf eigenlijk ook niet goed) Het had geen directe link naar wat ik uit wil dragen en waar ik wil staan over een aantal jaren, het was hem gewoon niet.. Maar waarom heb je hem een aantal jaren geleden dan gekozen, hoor ik je denken. Nou om het volgende;

Ik wilde een naam, die in niks zou linken aan mezelf. Niet aan mijn naam, mijn persoon, wie ik was, dacht te moeten zijn of wat ik wilde. Ik wilde (toen) een anoniem platform, waar ik mijn gedachten gangen en opgedane kennis zou kunnen delen, maar die geen directe link had met mijn privé.. Want stel je voor, dan zet ik mezelf kwetsbaar op de voorgrond...

Goed, een andere naam dus. Maar ook dat is niet zo heel gemakkelijk. 

Ik wil iets dat bij me past. Nuchter, met beide benen op de grond, maar wel met een open blik. En oh ja, met humor. Ik wil dat het iets is zonder poespas, in Jip en Janneke taal omschreven kan worden en verwijst naar degene die ik ben....

Ik heb me suf gedacht en van alles uitgeprobeerd. Maar nu komt de grap, wil je dit koppelen aan een site (en ja dat wil ik) dan zal ik er rekening mee moeten houden dat de domeinnaam nog vrij is.......dussss

Alles waar ik op kon komen was al bezet, of lag niet lekker in de mond, je struikelde als het ware over de woorden..Ook kon ik niet echt iets gevonden krijgen wat de lading dekte.

De lading van een therapeute in opleiding, die steeds meer in haar kracht gaat staan en anderen dit ook gunt. 

Ik kan er niet langer meer omheen draaien, ik heb de nieuwe naam gevonden.....

www.hellenvandenheuvel.nl

Want tja, ik wil iets dat bij me past. Nuchter, met beide benen op de grond, maar wel met een open blik. En oh ja, met humor. Ik wil dat het iets is zonder poespas, in Jip en Janneke taal omschreven kan worden en verwijst naar degene die ik ben....