Blijven gronden!....HOE DAN?!

Gepubliceerd op 1 november 2018 om 19:22

Het is heel belangrijk, gronden, gronden, gronden. Maar waarom dan en vooral Hoe dan? Het klinkt namelijk heel leuk en er zijn ook heel veel oefeningen online en offline te vinden om het je eigen te maken.
Toegegeven, ik word er ook steeds beter in, maar soms valt het toch echt niet mee...

Laat ik eens even beginnen met het gevoel te beschrijven wanneer je wel gegrond bent.
Je voelt je ontspannen, luchtig, lekker in je vel, zin om dingen te ondernemen en vooral vol zelfvertrouwen. Eigenlijk is het een gevoel van thuis komen.
Nu zou je denken dat het zaak is om dit gevoel dus de hele dag vast te houden, en dat is een dingetje kan ik je vertellen.
Want er zijn zoveel dingen/mensen die je hierin afleiden. Situaties die je snel wilt oplossen, kinderen die je aandacht vragen, dingen op het werk die niet helemaal lekker lopen.
Maar ook lichamelijke ongemakken een verkoudheid of hoofdpijn kan je lekker uit balans halen.
Oftewel op dat soort momenten ben je meer in je hoofd bezig om het allemaal zo goed mogelijk te redden, en minder bezig met het gronden....
Nu is de grap dat juist in dat soort situaties het erg goed is om wel te gronden, want vaak voelen situaties dan al anders aan, tenminste, bij mij werkt dat wel zo. Ik gun me er alleen op dat soort momenten geen tijd voor, of ben ervan overtuigd dat het toch niet lukt en dan probeer ik het niet eens...
Toch heb ik nu een manier gevonden denk ik om redelijk gegrond te blijven.
En dat is niet door een koptelefoon de hele dag op mijn hoofd te houden met een grondingsoefening erop.
Nee, eigenlijk is het heel simpel. Doe wat je leuk vindt en waar je passie ligt!
Op het moment dat ik bezig ben met de dingen waar mijn passie ligt (zoals hier blogs schrijven, mijn website promoten of met mensen in gesprek gaan over hoe het ECHT met ze gaat) dan ben ik automatisch al meer gegrond.
Ook wanneer ik goed voor mezelf zorg, op een heel basaal niveau, namelijk goed en lekker eten, genoeg drinken, voldoende beweging, water en ontspanning voel ik me ook al beter in mijn vel en dus beter gegrond...
Om nu mezelf te herinneren aan al het bovenstaande, zodat ik me niet meer zo snel laat verleiden om weer van het pad af te dwalen heb ik een foto van een boom op mijn telefoon gezet.
Iedere keer als ik nu mijn telefoon openklap, zie ik een boom, wat me herinnert aan het fijne gevoel wat het gronden me geeft, en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik dit gevoel wat langer vast houd..
Werkt perfect voor mij en kost totaal geen moeite :-D