Een stevige basis

Gepubliceerd op 16 juli 2020 om 12:41

Wanneer je een huis bouwt, begin je ook bij de fundering, bij de basis. Een boom zorgt ervoor dat zijn wortels stevig in de grond zitten voordat hij de hoogte in gaat.

Voor mij was dit hetzelfde bij het opzetten van mijn eigen praktijk voor Energetische Therapie in Deurne.

Toen ik eenmaal het besluit had genomen dat ik dit ging doen. 

Dat ik ging staan als Energetisch Therapeut, met alles erop en eraan wilde ik dat de basis goed was en wilde ik de koppeling maken naar mijzelf.

 Dat zag er voor mij als volgt uit;

Het begon met een visie. Wat wil ik uitdragen, wie ben ik, hoe wil ik als Energetisch Therapeut gezien worden. Toen ben ik mijn logo gaan maken, daarbij de site aanpassen. Zorgen voor visitekaartjes en een folder. Zichtbaar worden op social media.

Maar ook aan de achterkant gebeurde er een hoop. Het huren van een ruimte, inschrijven bij de KvK, de belastingdienst en bank. Het opzetten van een dossier en rapportagesysteem. Maar ook zorgen dat cliënten bij mij op de site een afspraak kunnen maken. 

Gaandeweg deze activiteiten heb ik de koppeling naar het leven gemaakt. De visie die ik uit wil dragen als Energetisch Therapeut is dat ik het belangrijk vind dat een persoon zich in de basis, goed in zijn vel voelt zitten. Wanneer alles vanuit de basis goed doorstroomt volgt de rest vanzelf. Ik kijk met mijn cliënten mee naar hun eigen energiesysteem. Dit omvat zowel de lichamelijk, psychische, emotionele maar ook de spirituele gesteldheid. Wanneer dit systeem vanuit de basis goed gegrond is en zo zonder blokkades goed doorstroomd worden er weinig dingen als last ondervonden en ben je blij met wie je bent. Om weer even terug te komen bij de boom, dan kun je voluit groeien en bloeien.

Hoe mooi dit ook allemaal klinkt, ik vond het ook wel hard werken. De balans houden, op tijd rust nemen. Zorgen dat ik alle prikkels verwerk en nieuwe energie opdoen. Ik heb het ervaren als een continu spel van flink gas geven en dan weer pas op de plaats en voelen. 

Ik bemerkte regelmatig dat ik over een grens ben gegaan, dat ik te veel gas had gegeven, waardoor ik steeds minder energie kreeg en meer prikkelbaar werd. De kwaliteit van mijn voeding ging achteruit, maar ook mijn leefomgeving kreeg niet meer zoveel aandacht. 

Gas geven is prima, zeker als je iets doet waar je met heel je passie inzit zoals ik, maar wil ik blijven staan. Dan zal ik voor die balans moeten zorgen... 

Ik merk nu steeds sneller wanneer het tijd is om te remmen, om te voelen, om bij te tanken en nieuw energie op te doen. Ik weet nu ook voor mezelf wat ik kan doen om mijn energie weer aan te vullen, blokkades op te heffen en te zorgen dat de energie weer goed vanaf de basis door kan stromen. 

Dit kan ik dan weer gebruiken als therapeut. Ik kijk niet alleen mee in je systeem, maar kan ook zorgen voor doorstroom en je suggesties doen hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je vanuit de basis een goede doorstroming voelt. Gewoon; met beide voeten op de vloer.....

Wil je weten hoe? Of wil je dat ik een keer met je meekijk? Maak dan een afspraak met me en dan zie ik je snel!