Met beide voeten op de grond

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 11:58

Weet je wat ik grappig vind? Spiritualiteit wordt vaak gezien als heel zweverig. Geen contact met de realiteit, met het leven van alledag. Alleen maar regenbogen en roze wolken. Kleurrijke oversize's kleding, wierrook, rituelen en roze wolken…

Ik snap dan ook dat het een grote groep mensen niet aanspreekt, want het leven is niet alleen maar een roze wolk. Het kan je soms voor flinke uitdagingen stellen.

Wij nuchtere Nederlanders staan liever met de beide benen op de vloer.

En dat is nu net het grappige. Als spiritualiteit iets is, dan is het down to earth. Letterlijk!!

Ik moet dan ook altijd grinniken wanneer ik met mensen in gesprek ben, over wat ik doe (energetische therapie) en dat ze dan benoemen; ja ik ben daar niet zo van, ik blijf liever met beide benen op de grond!

Het grootste gedeelte van mijn werk bestaat er namelijk uit dat ik mensen laat ervaren wat het is om met je voeten op de vloer te blijven staan. Om contact te maken en te blijven houden met de aarde. Want het feit is dat het gros van de mensen, in hun hoofd zitten. Alle energie in hun denken stoppen en juist niet met hun voeten op de vloer staan, ook al zeggen ze dat ze dat wel doen.

Het is ook niet gek natuurlijk, we worden vanaf kinds af aan aangeleerd alles te beredeneren. Vanuit mentaal opzicht alles te bekijken en te bedenken. Het grootste gedeelte van onze maatschappij is op ons denken gericht.

De andere kant is dat ik nu zelf meer en meer ervaar dat wanneer je met je voeten op de vloer en je hoofd in de wolken het meeste gedaan krijgt 😉

Je staat dan namelijk in je kracht. Je blijft bij jezelf, bij wie jij bent en wat jij wilt. Je kunt de uitdagingen die het leven je aangeeft beter aan. Je reageert minder vanuit de emotie en meer vanuit jezelf. En de controle (die heel veel mensen zoeken en willen vasthouden) is juist meer aanwezig wanneer je geaard bent.

Juist met je voeten op de vloer straal je kracht en zelfvertrouwen uit, maar belangrijker nog, deze voel je ook vanbinnen. Je voelt je rustig en in balans.

In mijn ogen is spiritualiteit dus niet zweverig. Het is juist ontzettend nuchter.

Het is een continu spel van het leven. Van omgaan met de dingen de zich aandienen vanuit een keuze. Een keuze die je diep in jezelf met je hart maakt. Een keuze hoe je met de dingen omgaat. Je kunt situaties vaak niet veranderen het enige waar je invloed op hebt is hoe je met deze situaties omgaat.

Het is in verbinding blijven met de aarde, met het kosmische veld en dus met jezelf.

Het is de doorstroming van energie in je systeem blijven voelen en luisteren naar je lichaam wat het je vertelt en wat het nodig heeft.

Het is de kunst van accepteren. Van accepteren dat alles er mag zijn, alles, ook de dingen waar we ons voor schamen of die we eigenlijk afkeuren (bij anderen of onszelf)

Het is een manier van leven waarbij je jezelf op hetzelfde niveau neerzet dan dat je de ander doet. Dat je net zo goed voor jezelf zorgt dan dat je dat voor de ander doet. Je bent niks meer dan de ander maar zeker ook niks minder…

“Met beide benen op de grond, meebewegen met het leven.”

Wil je leren hoe je dit doet? Neem eens contact met me op en we gaan samen aan de slag!