Moe, moe, moe

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 om 14:32

Van de week zat ik weer in zo’n kringetje. Zo’n kringetje van vermoeidheid, waar je op den duur niet blij van wordt. Ik merk dat vaak pas als ik al een tijdje rondjes gelopen heb (figuurlijk dan).

Wat ik dan doe is dat ik bijna de hele dag mijn social media check, geen idee waarom maar andere dingen komen er even niet bij me op.

Ik drink veel koffie, want op een enkel knopje duwen is minder gedoe dan een hele pot thee zetten.

Ik word minimaal 1x per nacht wakker.

Het huishouden hou ik bij maar ook niet meer dan dat, want ik heb ook mijn rust verdiend. (denk ik dan)

En dan voor mij de belangrijkste graadmeter; ik krijg het maar niet warm, blijf koude voeten en een koud lijf houden, hoeveel dekens ik ook op die bank gooi en eronder ga liggen…

Het gevoel dat tijdens zo’n periode overheerst is dat ik moe ben. Niet eens lichamelijk meer mentaal moe. Wat uiteindelijk wel weer maakt dat ik lichamelijk ook weinig onderneem, want ik houd mezelf voor dat ik al moe ben….

Een hele tijd geleden heb ik voor mezelf een “rode vlaggen” lijstje gemaakt. De hierboven genoemde dingen staan hierop beschreven.

Ik heb dit lijstje ergens op mijn telefoon (ja dat dan weer wel, zucht) opgeslagen zodat ik hem vaker tegenkom. Het is alleen grappig want op de momenten dat ik hem nodig heb, negeer ik het lijstje compleet. Vaak spelen er in mijn hoofd zich de volgende stappen af;

“rode vlaggen”; Negeren en door!

Zo erg is het nog niet, ik ben nu gewoon moe, heb veel gewerkt dus dat is normaal, toch?

Oh ja dat lijstje, gaan we niet naar kijken nu…

Ok nu voel ik me niet meer lekker en krijg last van mijn eigen gevoel en moeheid, misschien moet ik het lijstje even checken…

Wanneer ik eindelijk bij stap 4 ben aangeland, kan ik het ook wel erkennen voor mezelf. Ook dat heeft de nodige tijd gekost, maar nu kan ik het roer wel omgooien.

Want als tegenhanger van mijn “rode vlaggen” heb ik ook een lijstje waar ik blij van word.

Als ik eenmaal zover ben dat ik het erken voor mezelf gaat het roer om. Ik ga activiteiten ondernemen die mij gronden, zoals bewust wandelen, bewust douchen, handwerken, en mijn hoofd opruimen en ordenen zodat er rust komt.

Het mooie is dan dat ik dan ook echt een mentale klik heb gemaakt.

Ik vergeet mijn telefoon vaak.

Social media vind ik maar irritant zeker wanneer ik hem meerdere keren per dag open, want veel nieuws staat er dan niet meer op.

Ik heb geen zin meer in de hele dag koffie.

Bovendien slaap ik weer de hele nacht door en heb meer energie overdag.